✌✌✌✌✌✌✌

The Owner.

Navigation : Hover the image



Entries The Owner

hello peeps! welcome to superb blog. ≧◡≦


Chatbox.



Contact me.

Re-Edited By : Me
Twitter : @denadiana_
Facebook : Dena Diana
Instagram : denadiana
Wechat : Lamak dah delete
Ask.fm : DenaDiana
Skype : dena.dino1



6 Months Oledy..


Assalamualaikum cinta :* eceh.. Hai pemaca pembaca sekalian *lambai kaki* apa habaq? haha.. dah lama beb Dena tak update blog. pembaca pembaca sekalian rindu tak nak baca apa yang Dena update? semestinya tak kan? maklumlah, Dena ni kan suka update merapu rapu *sigh* hmm, dear? see the tittle? oh yeah~ apa yang 6 bulannya? sabaq nah'? cek nak bagitau la ni apa yang 6 bulannya :'3 dengan ini, saya Nur Diana binti Razmi ingin mengistiharkan bahawasa nya, harini dengan bertarikh 25/3/2013, genap 6 bulan Dena single. elele, macam perlu je bagitaukan? haha, mampus ahh.. hak update, hak kami! lewls~ *jelir lidah* 6 bulan beb? terasa macam dah 6 tahun je *muka bangga* selama 6 bulan Dena single ni, pergh... bored beb~ tarak peneman text, otp dan sebagainya *sigh* kalau text pun, dengan lesbo je la. tu pun bukan selalu pun *menangis teresak esak* dan selama 6 bulan single ni jugak la, ade je yang nak masuk line. lol, malangnya Dena ni suka sangad jual mahal *sigh* nanti bila dah tolak terasa menyesal pulak. hahaha.. walaupun Dena single, Dena dah cukup bahagia dah dapat bersweet sweet dengan lesbo :'3 eceh. hmm, member lain semua dah taken. eh, kecuali Alyn ngan Anish.. eleh, yang single tu pun macam otw je dengan Crush dia tu. hehe.. eh, bercakap pasal Crush, ehem ehem *cover batuk* faham faham je la apa maksud dia kan *tutup muka* semua perempuan mesti ada Crush kan? tak mungkin la takde *tiup kuku* semenjak ada Crush baru ni, pergh.. angau beb~ bila terserempak dengan Crush kat sekolah, maigad.... jadi orang gila katakoo. lagi lagi bila Crush senyum. arghhhhh! serious ahh, angau gila beb. hmm, sampai member sendiri pun dah menyampah dengan reaksi aku bila nampak Crush *sigh* nvrmnd... hmm, Hey idiot a.k.a Crush! i hope one day you be mine :'( lol. eh eh eh? ni apa cita pasal Crush pulak ni? *hentak kaki* dah ahh~ Dena pun dah takda idea dah nak update apa dah ni.. *baca balik apa yang di updatenya* woo~ update merepek lagi.. hmm, lantak ahh. janji Dena bahagia -_- k la, sampai sini saja untuk harini. haha, mohon maaf kalau termencarut atau sebagainya. Assalamualaikum :'(


Baliklah Rumah :'(


Assalamualaikum :'( nampak gambar kat atas nih? nama dia cuk.. kucing aku.. dia betina.. maaf, gambar agak blurr... btw, dia lari rumah :'( dah nak masuk 5 hari dah :'( mana dia pergi? cari 1 block, langsung tak nampak bayang.. nak cakap orang ambik, boleh jadi :'( hmm, bila aku cari dia, mesti terserempak dengan pakwe dia.. bila aku tanya pakwe dia, dia diam je.. ish! bisu ke ape :'( ahhh! mybe dia touching dengan aku sebab tuh dia lari rumah.. kenapa nak touching? hm.. selama ni, aku selalu bertindak kejam kat dia. kenapa? err,  kucing ni, suka kencing merata-rata.. abang aku pun bengang. sape tak bengangkan? :'( dia suka kencing kat katil aku.. penat nak tukar tau?! boleh dikatakan, setiap hari dia kencing merata-rata -- bila nampak baju yang berlonggok, mesti dia nak pancut.. dia ni tak boleh tengok bende yang berlonggok -- pantang kot -- sikit-sikit nak pancut.. sikit-sikit nak pancut.. bila dia pancut kat bilik aku, memang kena pukul la jawabnyaa. aku kejam sangad ngan dia :'( aku menyesal.. bak kata mak aku 'dia binatang tak tau pape'.. k, bila ingad balik ayat tuh, serious nak menangis :'( serious menyesal gila pukul dia :'( aku pukul dah lah kuat... terasa aku ni teramatlah kejam :'( sebelum ni, aku tak pernah sayang dia macam mana aku sayangkan kucing-kucing aku yang lain :'( ye la.. sebab pasal kencing tuh la.. but now, baru aku sedar yang dia baik dengan aku.. baik apa? hmm... kadang-kadang, bila muncul lipas, dia lah yang suka bunuh lipas :'( aku ni takut lipas... teramatlah takut... bila ada lipas je, mesti aku panggil dia.. kucing kan pantang nampak lipass :'/ now, baru aku sayang sangad kat dia.. teramatlah sayang.. bila ingad yang dia dah banyak tolong aku pasal lipas, aku teramatlah menyesal.. menangis-nangis bila dipikirkan :'( korang mesti ingad aku gila or wtf.. sebab pasal kucing aku macam ni... aku ni..... seseorang yang sukakan kucing... so, kepada sesape yang tak suka kucing tuh, sumpah aku cakap dia susah nak paham aku :'(
setiap malam, sebelum tidur, mesti aku berdoa supaya dapat petunjuk yang dia kat mana :'( aku berdoa supaya dia selamat.. aku tak kesah dia tak balik janji dia sihat.. selesaa :'( baru-baru ni, time malam dah la sejuk.. macam mana lah dia boleh tahan :'( dia tuh dah la penakut :'( mesti ramai budak-budak nakal kacau dia :'( ya allah.... betapa menyesalnya aku sekarang nih :'( kitorang sanggup buad poster pasal kehilangan cukk :'( tapi..... ada pulak yang tangan gatal-gatal tuh pergi koyakk. k, anda kimakk tau?! hmm.. tadi kan, ada orang telefon mak aku cakap dia jumpa cuk.. straight mak aku call aku soh pi jumpa orang tuh. ya allah.. aku teramatlah gembira bila dapat tau ada orang jumpa cuk dengan pantasnya aku pergi cari orang tuh.. bila dah jumpa, dengan happynya aku tengok kucing tuh.. las-last bukan dia :'( tapi..... kenapa tadi aku teragak-ragak nak amek kucing tuh? adakah benar yang dia tuh cuk? aku confius :'( kucing tuh memang nampak sejibik dengan cuk tapi.... muka dia.. lain..... badan dia... kecik.... kalau difikirkan balik, dah nak masuk 5 hari cuk menghilangkan diri maybe dia dah berubah :'/ hmm.. aku tak ambik pon sebab badan cuk hitam oren.. kucing tuh banyak hitam :'/ ya allah... tapi.... kenapa aku teragak-agak nak amek tadi :'( serious confius gila :'( dear cuk, akak rindu cuk :'( balik la rumahh... akak janji, akak tak kan bertindak kejam kat cuk dah... itu janji akak :'( tolonglah balik rumahh... hmm :'( pape pon, aku harap, dia sihat walafiat.. selamat kat luar sana :'( kalau ada orang ambik, aku tak kisah janji dia ouhkey je :'( itu je aku nakk.. hmm... sampai sini je update blog untuk harinih.. Assalamualaikum :'(

Will Miss Them :')


Them, LenLoyy :*
Assalamualaikum.. jawab salam dulu! baru la baca apa yang aku nak update ni.. hehe..  terasa, macam agak lama tak update blog.. rinduu.. cehh -- haha, btw, nampak gambar kat atas nihh? aumm! LenLoyy ku sayangg ;'3 cikgu, tak termasuk dalam senarai k! haha.. 8 dara pingitan. #Ehh? haha... nak tau nama budak-budak LenLoyy? eeee, sebokk je :'p hahaha... Shiymaa sengauDylaa boroiiAliyaa gemokkDenaa syomellAlynn genduttAniss kepengg dan Erynn pendekk. haha.. nama habis comel-comel je aku bagii x'P diorang semua comel-comel, cun-cun belaka. kak yong bts katakan... jangan main-main.. *evil laugh* tak termasuk aku k.. saya budak baik. haha.. btw, see the post title? hmmm... cuti dah bermula... so, semestinya aku akan rindu diorang semua.. lagi-lagi mak a.k.a cikgu maslinda and cikgu azidah and cikgu yadt. terutamanya makk la :'( makk lah cikgu paling sporting yang aku pernah jumpa dan kenal.. perangai macam lelaki x'D masih teringad lagi time menyakat makk, buli makk.. haha... sorokkan bag notebook makk.. majal makk.. bodekk makk, up kan markah bm dengan picit bahu makk x'D serious kelakar gilaa.. haha.. kitorang buad camtuhh pun sebab, ye la.. lepas ni, kitorang sesi pagi... dah nak form 3 dahh :'D so, dah susah nak jumpa makk... makk mengajar sesi petang.. mohon makk takkan lupa aku :'| hmmm, hope 2013, same kelas dengan LenLoyy.. kelas belakang pun tak kesah janji, same kelas dengan minah-minah LenLoyy. tuh je aku nakk ;'3 tapi.... macam mana nak same kelas kalau results pun, cukup-cukup makan je :'( gred aku terokk! ape gred? 1B 4C 2D 3E. ni tak lengkap lagi. hohoho! aku agak bangang sikit ;'3 so, boleh menganjing aku sekarang! jyeahh.. agak tak puas hati ada 3E disitu :'( apa tak nyaa. exam ni, bukan baca buku pun -- asyik focus kat twitter, facebook. twitter facebook -- saya memang dilahirkan untuk tidak suka mengulang kaji.. hmm... macam mana tuh -- hahaha! k laa. sampai sini je update blog untuk harini... last say, hope tahun depan sama kelas dengan dylaa, shiymaa, alynn, aniss, aliyaa and erynn :') Assalamualaikum and byebyebye :'*

Menangis tak berlagu ╥﹏╥

Assalamualaikum *lap air mata* hmm.... sadis aku.. perit aku :'( maaf biy. aku rasa, inilah yang terbaik untuk kita :') aku nak kau bahagia tanpa aku. aku nak kau bahagia bukan dengan aku, tapi dengan pengganti aku :') aku bukan orang yang sesuai untuk kau wehh. aku harap kau faham. hmm... aku ni bangang kan? orang yang aku sayang nak getback, aku tak nak. bukan apa, aku takut aku kecewakan kau lagi ╯﹏╰ lagipun ex kau tuh. macam nak getback dengan kau je. sebab tuh aku tak nak. aku skodeng tweet ex kau weh. perghh :'( dah laa.. btw, tadi, sepanjang kita text, mata aku asyik bocor je. bocor bila baca text-text kau :'( lagi-lagi bila baca text terakhir kau. 'Assalamualaikum Cinta'.  dan aku membalas 'Waalaikummussalam Rindu' sambil diiringi air mata.. biyy? aku akan rindu ayat tuh biy ಥ_ಥ dan aku harap, kau pun akan rindu ayat tuh jugakk..... kenapalah sekarang aku dah susah nak terima lelaki dalam hidup aku? kenapa? KENAPA?!!! ahh! die nak sangad getback dengan aku. tapi, aku? hmm... ya allah... apa nih :'( tak larat la.... kau sanggup tak jadi nak getback dengan ex kau sebab KAU MASIH CINTAKAN AKU LAGI? auww. terharu kejapp :') tapi, sory biy :'( sebab, tak dapat nak bagi kau peluang kedua. k lahh.. sampai sini je untuk harinih. bye :'( btw, biy? thanks untuk video Olan_Bandar Tasik Selatan tu :') Bandar Tasik Selatan dah la tempat tinggal aku ≧◡≦  kbyee. Assalamualaikum :'*

I Miss You ☹

1)
2)

3)

Assalamualaikumm ╯﹏╰ see the picture? maaf, kecik. kalau kan, kalau, hubungan aku dengan khairol masih kekal sampai sekarang, besok, 1/10/2012, genap sebulan aku dan dia. lagi berapa minit je.. tapi, dah takda jodoh kan? nak buad acanno ╯﹏╰ btw, i really really really and really miss you biyy. aku rindu nak cair dengan ayat-ayat manis kau.. aku rindu nak text dengan kau.. aku rindu nak kena menganjing dengan kau.. aku rindu nak kena marah dengan kau and macam-macam lagi laa ╥﹏╥ kenapa la kita buad keputusan untuk BREAKK? kenapa? kenapa? KENAPA?!!!! *troll face* weh, aku nak kau tau yang aku masih sayangkan kau lagi bongokk. eh? terbongokk pulak. maaf :') hmm, kalau kita getback pun, apa gunanya kan? aku tengok, kau dah macam nak getback balik dengan ex kau je. asal aku cakap cenggitu? hello, i cewkowwdengg awak punye tweet ea -.- jealous gila tengok tweet korang.. jealous gila babi. dah la korang sweet. lagi la aku jealous :') hmm, nevermind *duck face* kalau la, kalau ea, korang getback, hope korang bahagia :') and, hope aku cepad lupakan kau khairol.. itu je yang aku nak. ouhkey, sampai sini je update blog untuk harini. bye, Assalamualaikum :'*

1/9 until 25/9 ☹

Assalamualaikum. kau paham apa maksud gamba atas nih? k, aku tau kau tak paham. chill.. chill... aku pon tak paham -.- btw, see the title? yeahh, ianya dah berakhir.. apa yang berakhir? hmm... aku dah takda pape hubungan lagi dengan Khairol. sayang je. lagi 5 hari je nak genap dah sebulan. nak tau tak kenapa kitorang BREAKK? :'( kalau tak malu, baca la im aku dengan die ¬-¬
see? teserlah nampak macam die carik point nak BREAKK kan? lagipun, aku memang nak breakk ¬-¬ yelahh, kitorang couple jauh-jauh. text pun dah jarang. meet? lagi la.. serupa TAK COUPLE wehh! so, inilah cara yang terbaik bagi kitorangg :')  hmm, tapi kan, aku dengan dia nih ada BANYAK PERSAMAAN doo.. terharu kejapp ◠◡◠ tapi, kami dah takda jodoh. nak buad macam mana kan? jodoh tak kemana pun :') now, dah takda sape nak text aku, nak menganjing aku, nak marah aku, nak menggedik dengan aku and balablabla :') hmm... ouhkey la. sampai sini je untuk harini. Assalamualaikum ◕ ‿ ◕






1 September ♥

Assalamualaikum ^^ hey! jangan la pandang gambar tuh lelame.. malu la kita >,< hahaha.. gedik kejap. k, cepat. tengok gamba tuh puas-puas, then baru baca apa yang aku update nih okey? -- hehehe. see the picture? wallpaper phone cikai aku tuh. gamba dia *cute face* sory, blurr sikedd. sape dia tuh? nama dia 'Khairol Nizam bin Kamaruddin'. nama penuh lagi tuh >,< tak silap aku nama bakal bapak mertua aku kamaruddin :/ ahh. pape je la. berbalik pada  mamat tuh. nak tau tak, aku dengan mamat tuh, ada banyak persamaan. hehehe... kalau dengan ex-ex aku. hmm! hampeh!  berlagak kejap. nak tau tak aku kenal die dari mana and macam mana? hahaha.. time 31/8/2012, sekolah smkbts ada rombongan pegy stadium bj. aku dengan membe-membe pon join la.. time dekat stadium uh, aku dengan sheyra buad-buad gi carik alyn and dyla. time tuh, alyn tenga jumpa ajan. dalam diam, aku dengan sheyra, gedik nak tayang-tayang muka >.< dah la time tuh ramai laki handsome! then, jalan punya jalan punya jalan, aku ajak sheyra naek atas. *naek tangga* pastu, bila nak turun, ada mamat-mamat laki kepung aku dengan sheyra. kena kepung kat tangga. memang tak la kan? pastu, ada sorang mamat nih cakap kat aku 'nak berkenalan boleh? nama saya khairol. nama awak?' aku pon jawab je la 'oh boleh' pastu die tanye lagi 'apa nama awak?' 'dena' *jawab dengan gagap* pastu kan, tetibe die kluar kan phone dri poket sluar die, die cakap 'ada number phone tak?' 'ada' 'nak boleh?' aku dengan bangang nyer, pegy bagi numb phone aku kat dia.. macam kena pukau tau -- bila dah bagi, dia tak percaya tuh numb aku. straight call. haha x'D then, kitorang pon text-text >.< sampai aku terpaksa buad sos-topup tau *troll face* hehehe.. macam tuh la~ die nih kan. pandai buad pompuan melting tau -- aku dah bape kali cair dengan ayat-ayat die.. heheh... suara dia kan... ya allah... comel gilaaa! bile otp dengan dia, rasa macam nak, ergh! tak ada apalah.. hehehe.. macam tuh la citer dia >.< hmm dah la... aku dah taktau apa aku meroyann -- so, Assalamualaikum and bye :'*